12.6.2022 OTTELURAPORTTI TP-47-KePS 5-2 (3-0)
Julkaistu: 15.06.2022 17.12

Puuluodossa pelattiin Meri-Lapin perinteisten seurojen kesken paikallisilla pelaajilla derby. TP oli lähtökohtaisesti suosikki sarjataulukon perusteella, kun häviö sarake osoitti nollaa. Paikallispeleissä vain tahtoo ennakkoasetelmat menevän monesti nurinkurin. Pelistä tuli kuitenkin isäntien näytös, missä vieraille ei mahdollisuuksia annettu.

Ensimmäinen puoliaika alkoi ja myös loppui kotijoukkueen totaalisessa pelin ja pallon hallinnassa. Ensimmäinen huippupaikka maalintekoon syntyi 16 minuutin kohdalla Lauri Iso-Koiviston vapautettua hienolla pitkällä syötöllä Miika Eskelisen läpi, mutta vielä ei ”mono ollut syönnillä” ja pallo meni hieman yli maalin. 42 minuutin kohdalla nähtiin sitten avausmaali rankkarista Ville Moilasen toimesta. Rangaistuspotku syntyi kun Miika Eskelistä rikottiin ”boxissa”. Tästä 3 minuuttia ja Lauri Iso-Koivisto puski Niklas Kerkelän tarjoilemasta kulmasta maalin. Vielä ennen taukoa nähtiin yksi maali. Kaksikko Joona Konttajärvi ja Miika Eskelinen petasivat Luka Liimatalle paikan ja Luka pussitti pallon hallitusti maaliin. Tauolle lähdettiin ratkaisevan tuntuisesti 3-0 isäntien johdossa.

Toinen puoliaika alkoi siitä, mihin ensimmäinen loppui eli TP dominoi peliä ja KePS joutui juoksemaan pallon perässä isäntien syöttömyllyssä. 60 minuutin kohdalla Ville Moilanen pussitti päivän toisensa maalin edustalta Miika Eskelisen ja Niklas Kerkelän hyvästä alustuksesta. 5-0 maali syntyi 63 minuutin kohdalla hienon kombinaation tuloksena Niklas Kerkelän, Jani Alaperän ja Ville Moilasen toimesta Aleksi Isomäen putatessa pallon lähietäisyydeltä maaliin. Ottelun lopussa vieraat saivat kavennettua vastahyökkäyksestä ja kulmasta loppulukemiksi 5-2.

Tornion Pallo oli tänään selkeästi parempi nojaten pelinsä vahvaan pallokontrolliin. KePS ei saanut luotua oikein minkäänlaista uhkaa ja heillä oli vaikeuksia saada peliä edistäviä syöttöketjuja rakennettua. Pidemmät syötöt kotijoukkueen topparipari Joonatan Alamäki ja Lauri Iso-Koivisto hoiteli mallikkaasti oman joukkueen eduksi. Ensi lauantaina pelataan jälleen kotona, kun Puuluotoon saapuu Tervarit Oulusta. Peli alkaa klo 17:00.

Valmentaja Janne Oksalan kommentit pelistä:

"Tänään oli alkulämmöistä asti aistittavissa että pojat aikoo ottaa derbystä kolme pistettä.

Keps puolusti odotetulla tavalla kurinalaisesti. Hiljalleen jakson edetessä saimme viikolla treenattua formaattia varsinkin vasemmalla kenttäpuoliskolla hyödynnettyä. Ensimmäisen jakson maalit rakentuivatkin kaikki meidän vasemmalta puolelta.

Toiselle jaksolle kiteytettiin koko kentän hyödyntämistä ja vaihtorulettiin saakka olimme mielestäni vaarallisia myös oikealla kenttäpuoliskolla.

65 minuuttia ja 5-0, sen jälkeen meiltä katosi ote peliin ja kaveri pääsi kaunistelemaan numeroita huonosti puolustetun erikoistilanteen ja vastahyökkäyksen myötä.

Pisteisiin ja derbyn voittoon äärettömän tyytyväinen, kyllä Puuluodosta on tehty koti missä pisteet pysyy."