​OTTELURAPORTTI Roi Utd-TP-47 0-1 (0-1)
Julkaistu: 26.09.2022 20.46

Saarenkylän tekonurmella pelattiin sunnuntaina tuiki tärkeä ottelu TP:n kannalta. Ottelu oli voitetava, jotta sarjajohto pitäisi. Kahtena edellisenä vuotena ei TP ole pystynyt voittamaan Roi Unitedia vieraissa, joten hankala iltapäivä puhde oli odotettavissa.

Peli sujui TP:n tahdissa alusta asti. Avausmaali nähtiin jo neljännellä peliminuutilla. Kaksikko Aleksi Isomäki-Niklas Kerkelä vapauttivat vasemmalta Miika Eskelisen puolittain läpi, josta Miika syötti maata pitkin kolmeen metriin Lauri Koivumiehelle, joka ohjasi taidokkaasti pallon ykkösellä alanurkkaan. Tämä jäikin ottelun ainoaksi osumaksi. TP hukkasi tukun avopaikkoja pelissä. Läpiajoja hukattiin, avopaikoista ammuttiin ohi tai milloin vastustajan hyvin pelannut veskari torjui. Isännät loivat harvat tilanteensa suoraviivaisesti pitkillä palloilla, jotka kuitenkin TP:n topparipari Joonatan Alamäki ja Lauri Iso-Koivisto hoitelivat mallikkaasti maalivahti Tatu Kujanpään ohella.

Ensi lauantaina sitten Grande Finale Ponkilan Panttereita vastaan klo 15:00 Puuluodossa. Nuori joukkue on venynyt uskomattomaan 13 pelin voittoputkeen ja todennäköisesti tarvitaan vielä yksi lisää, jotta kausi jatkuisi kakkosen karsinnoilla. Panokset ovat valtavat, joten tulkaahan katsomaan!

Valmentaja Janne Oksala:

"Kauden viimeinen Rovaniemen vierailu aina hankalalla Saarenkylän tekarilla. Tultiin hyvällä jalalla otteluun ja ensimmäisten minuuttien maali siivitti joukkueen hyvään ensimmäiseen jaksoon. Peli oli hyvässä kontrollissa ja maalipaikkoja saatiin lukuisia, ainoastaan se kuuluisa mono ei ollut enempiä syönnillään.

Toiselle jaksolle jouduttiin tekemään puoliajalla muutama vaihto, mielestäni ok startti myös toiselle jaksolle ja pari loistavaa maalipaikkaakin. Ei tehty paikoista, mutta onneksi ei kaverikaan saanut muutamasta vaarallisesta tilanteestaan maalia. Rovaniemi United on ollut hankala ja tiukka vastustaja läpi vuosien tälle ryhmälle ja sitä se oli myös tällä kaudella.

Jälleen ottelun lopun hetket tarjoili draamaa myös meidän päässä, mutta älyttömän ylpeä olen tämän porukan halusta voittaa ottelu. Taas mennään kuuden päivän päästä ja ratkaistaan jatkuuko kausi karsinnoilla pykälää ylemmäksi, eli fokus jo tulevaan ja Merilappi toivottavasti löytää lauteille kannustamaan!"