​OTTELURAPORTTI TP-47-SJK/Akatemia 2-1 (2-0)
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 02.07.2024 00.38

OTTELURAPORTTI TP-47-SJK/Akatemia 2-1 (2-0)

TP-47 sai revanssinsa kun seinäjokiset kaatuivat Puuluodossa jännässä matsissa 2-1. Torniolaiset saivat tärkeät kolme pistettä ja tukevamnan otteen ylemmän loppusarjan paikoista, johon kuusi parasta selviää.

Ottelun ensimmäinen jakso sujui TP-47 komennossa, joka prässäsi hanakasti ylhäältä ja vei pelitilan taitavilta vierailta pois. Myös pallolinen peli kääntyi isännille. Ottelun avausmaali nähtiin 27 minuutin kohdalla kun TP-47 puhkaisi keskeltä SJK:n korkean prässin ja Aleksi Gullsten jatkoi hienolla jatkolla ykköskosketuksella suoraan Ville Moilaselle, joka pääsi puolesta kentästä läpiajoon ja viimeisteli hallitun maalin alakulmaan. 35 minuutin kohdalla isännät saivat rangaistuspotkun kun Aleksi Gullstenia rikottiin boxissa. Tuomitun ”pilkun” veti Ville Moillanen vuoren varmasti verkon perukoille. Tauolle mentiin 2-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle vieraat nostivat selkeästi prässiään ja saivatkin otteen pelistä. TP-47 selvisi muutamasta läheltä piti tilanteesta ennenkuin 69 minuutin kohdalla SJK teki kulmasta kavennuksen. Maalin jälkeen TP-47 puolusti jämäkästi johtoaan alakerran voimahahmon Joonatan Alamäen johdolla ja näin ottelu päättyi isäntien niukkaan, mutta ansaittuun voittoon.

Ottelussa nähtiin taas muutamia uusia debytantteja edustuksessa, kun omat kasvatit 17-vuotias Jesse Alavahtola ja 15-vuotias Mikael Nurkkala kellottivat ensimmäiset minuutit Kakkosessa. Hienosti pelasi myös jo aikaisemmin debyytin tehnyt 15-vuotias Ville Mattinen, joka tuli tiukkaan paikkaan puolustuslinjaan ja hoiti leiviskänsä erinomaisesti. Seuraava peli torstaina vieraissa OTP:a vastaan.

Videolla SJK:n kapteenin Eero Lehdon, TP-47:n Lauri Koivumiehen ja valmentaja Keijo Huuskon mietteet ottelusta.