ūüĆü‚öĹ Supersuosittu perhefutis jatkuu ma 21.8 Hannulan koulun liikuntasalissa ‚öĹūüĆü
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 03.08.2023 21.35

ūüĆü‚öĹ Supersuosittu perhefutis jatkuu ma 21.8 Hannulan koulun liikuntasalissa ‚öĹūüĆü

Perhefutis on aikuisen ja lapsen yhteinen harrastus


Perhefutis jatkuu maanantaina 21.8 Hannulan koulun liikuntasalissa!

Perhefutis on aikuisen ja lapsen yhteinen harrastus, jonka tärkein tavoite on saada lapset ja aikuiset nauttimaan liikkumisesta sekä tietysti futiksesta.

Liikunnallinen lapsuus edistää kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia sekä myönteistä elämänkulkua. Yhdessä liikkuminen on perheenjäsenten jatkuvaa vuorovaikutusta. Erilaisiin kokeiluihin kannustaminen sekä yhdessä koettu ja jaettu onnistumisen ilo auttavat lasta myönteisen fyysisen minäkuvan muodostumisessa.

TP-47 perhefutisryhm√§ on i√§lt√§√§n sekaryhm√§. My√∂s tyt√∂t ja pojat ovat samassa ryhm√§ss√§. Eri ik√§iset lapset saavat paljon oppia toisiltaan. Kaikki eiv√§t opi asioita saman ik√§isen√§ ja samassa j√§rjestyksess√§. On t√§rke√§√§, ett√§ lapset voivat ottaa mallia toisilta lapsilta. Kukaan lapsista ei my√∂sk√§√§n ‚ÄĚleimaannu‚ÄĚ vaikka ei jotain taitoa viel√§ osaisikaan, koska ryhm√§ss√§ on muitakin samaa taitoa harjoittelevia. Ryhm√§n sis√§ll√§ voidaan kuitenkin v√§lill√§ jakaa lapsia ik√§ryhmitt√§in. N√§in tarjotaan vanhemmille mahdollisuus vertaistukeen saman ik√§isten lasten vanhempien kanssa.

Perhefutistuntia vedetään aina samalla rakenteella. Aikuisista tämä saattaa tuntua hitaalta tahdilta, mutta lapsista ei. Lapsi tarvitsee paljon toistoja ja aikaa harjoittelulle. Toistojen ja onnistumisten myötä lapsen minä-pystyvyys vahvistuu ja itsetunto kehittyy. Lapsille on tärkeää, kun he tietävät mitä ja miten tehdään, ja he pääsevät nauttimaan itse tekemisestä.

Ohjauksessa pyritään siihen, että yhdenkään perheen ei tarvitse kokea tunnetta, että oma lapsi ei osaa. Jos joku lapsi nauttii siitä, että hän juoksee pallo kädessä, vaikka olemme ohjeistaneet kuljettamaan jaloin, niin ei takerruta siihen. Ennemminkin rohkaistaan vanhempaa ihailemaan, kuinka lujaa lapsi juoksee. Kaikki lapset oppivat ajallaan, mutta eivät samaan aikaan. Joku tarvitsee toistoja huomattavasti toisia enemmän. Annetaan kaikille aikaa. Unohdetaan suorittaminen ja keskitytään nauttimaan liikunnan ja yhdessäolon riemusta. Iloisessa ja turvallisessa ympäristössä oppiminen tapahtuu parhaiten.

Tiedetään, että elintavat alkavat muotoutua jo kolmen vuoden iässä, varhaisilla liikkumisen kokemuksilla on suuri merkitys. TP-47 on alueen suurin liikuttaja ja perhefutiksella haluaa myös tätä vahvistaa. Perhefutis on myös loistava ympäristö tutustua alueen lapsiin ja vanhempiin. Useat harrastajista löytävät jalkapallosta pitkäaikaisen harrastuksen joko pelaajina tai aktiivisina toimihenkilöinä.

TP-47 perhefutiksen ohjaana toimii Miia Keränen. Miia on 40v Torniosta kotoisin oleva neljän lapsen äiti. Harrastuksiin on aina kuulunut liikunta ja lasten kanssa touhuaminen on lähellä sydäntä. Ammatiltaan hän on aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja. V.2014 hän on suorittanut liikunnanohjauksen peruskurssin ja siitä lähtien ohjannut ryhmäliikuntaa lapsille ja aikuisille.

TP-47 kokee t√§rke√§n√§ antaa mahdollisimman laajalle harrastajam√§√§r√§lle mahdollisuuden p√§√§st√§ perhefutikseen mukaan ja tukee toimintaa kaikin tavoin. Osallistujilta perit√§√§n ainoastaan 25‚ā¨/lapsi/kausi, joka kattaa osallistumisen, T-paidan ja vakuutuksen.


Ohjaajan yhteystiedot:

Miia Keränen
keranen.miia@outlook.com
0405782754

lmoittautumaan pääset tästälinkistä! samalla maksetaan myös osallistumismaksu

Vakuutuksen sis√§lt√§v√§ 25‚ā¨ osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydess√§

Tornion Pallo -47 ry
Teollisuuskatu 8-10
95420 Tornio
+358 405919275
office@tp47.com